torsdag 6. mars 2008

Lead Out Pivot.......

Denne kombinasjonen har vi nytta i dag. Sette Ted igjen og gjekk ut til hinder nr 4.
Begynte på venstre hånd og bytte til høgre mellom 3 og 4. Dette var ei kjekk lita øving for oss, og det gjekk kjempebra......

Ted i kjend positur, han følgjer alltid ivrig med....

Lead out Pivot=
Innkalling hvor fører snur i banens retning når hunden er på vei mot fører. I staden for å være i bevegelse med hunden ved hjelp av framforbytter, kan du i staden stå i ro og skifte arm for å indikere for hunden at no skjer det eit bytte. Vel kanskje var dette ein gresk måte og forklare det på, men det er i allefall det vi har øva oss på i dag, i lag med ein del andre ting.

Starter
Når det gjeld starter har vi gått in på to detaljer i dag :
  1. Lese linja når armen min kjem opp
  2. Sitt(skal vere rak i kroppen, og med vekta bakover når han skal starte)

Fordi eg har hatt for dårlige kriterier i forhold til startane mine så må eg no slite med smådetaljer som skulle vore på plass for lenge sidan. Ted har ikkje hatt vekta bakover, han har hatt den framover, dette gjer at han har klart å lure seg til å ha hasane opp i frå bakken, dette er ikkje så lett å sjå. Så no har vi jobba ei tid med at han skal sitte i balanse, og det begynner å sjå bra ut. Han sit rakt og fint. Har og øva mykje på at han skal finne linjen når handa mi kjem opp.

I starten var han litt forvirra, han kikka litt på meg og så eit skrått blikk på hinderet. NO har han fortstått poenget, når eg løfter handa så finn han linja. Dette er veldig viktig å få ein hund til å fokusere frem dit den skal og ikkje kikke opp på eigar og risikere både riv og vegringar fordi hunden ikkje har berekna.

Tørrhandling : Har og jobba med tørrhandling i dag. Dette gjorde eg lite når Ted var liten, og det har eg fått svi for. Vi har jobba med sireklarbeid på høgre og venstre innside. Sette og ut over kjegler der eg veksla mellom høgre utside og venstre innside, veldig god trening. Eg trur det må vere derfor bakombyttene mine rett og slett er dårlege, eg har aldri lært hunden min det skikkeleg. Snakke meg om å gjere ting i feil rekkefølgje, men eg har i allfall tatt med meg mange gode erfaringer med TEd og vi lærer mykje kvar dag. Ein må berre våge å utfordre både seg sjølv og hunden....det har iallfall vi lært utruleg mykje av.....

4 kommentarer:

Marianne sa...

Ny hund!!!???? Dette må jeg få høre mer om! Går i samme tanker selv, men har ikke bestemt meg ennå....

Mitt hvite hus sa...

Ønsker deg lykke til på lørdag:=) Skulle gjerne vært med å sett og heiet på deg.

Siv sa...

Tok du et foranbytte fra den ene vingen av fire til den andre?
Prøver å lære meg hvor og når jeg skal ta mine foranbytte og tenkte jeg kunne bruke din blogg :)

TeamBonzo sa...

Eg heldt på å ta opp på film slik at eg kan leggje det ut då blir det lettare å sjå..
På denne kombinasjonen ville eg brukt eit av to alternativ.
Anten sprunge med hunden min, tatt ein framforbytte (mellom 3 og 4)nærast mulig hinder 4(positional cue), eller slik som eg øvde på i går då står eg i ro ved ved den borteste hinderstøtta på hinder 4.
Eg startar hunden på venstre hånd.
Der eg ville plassert foranbyttet mitt, bytter eg i staden arm (høgre)og sender han vidare i den retningen han skal. Fordelen med Lead out Pivot er at spesielt på ein rask hund så ken du kjøpe deg tid med å bruke dette, fordi du får gå ut og plassere deg i banen.
Lykke til Siv