mandag 30. november 2009

NM.....

Vel i dag er det mange tankar som går gjennom hovudet mitt. Har nettopp spandert 2000 kroner på å røngte Kelly. Etter vi kom heim frå Lillestrøm i går skulle eg løfte henne for å kløppe negler og då skreik ho til . Eg fekk erklært i dag at ingen ting var brukket men at ho var veldig forslått, det gjer sjølvsagt at samvittigheten min er svart som jord i dag .Kelly er sjukmeldt i allefall i 14 dagar. I helga hadde eg meldt på Ted som skulle gå NM Kelly skulle gå hopp 2 lørdag og lydighet klasse 3 søndag. Det var ein fin hall vi var i heilt for oss sjølve og det var god stemning, og dommarane hadde gjort ein veldig god jobb med baner og gjennomføring. MEn det som eg derimot IKKJE var fornøyd med var underlaget., Hopp gjekk først, eg såg meg gjennom small og medium og eg var ikkje imponert, for mange av dei raskaste hundane resulterte det i mykje knall og fall. Det var til og med hundar som skreik av at dei slo seg. Så kom vi til klasse stor og dei var ei fin bane av den engelske dommaren, men det hjalp lite før Ted kom til hinder 4 hadde han tryna to gonger , med den energien han har så er det ikkje så lett å tilrettelegge. Eg gjorde så godt som eg kunne, vi kom oss heilskinna igjennom med ein vegring, han sklei nesten i eit hopp og eg måttie hive på ein threadle for å få litt avstand til hinderet og då fekk eg sjølvsagt vegring. I agilitien gjekk Ted kjempebra han stoppa momentant på alle feltene og hadde god fart tross det glatte underlaget, så gjekk det som det måtte gå, han sklei i oppsatsen på eit hopp og ramla i heile hinderet, ergo 5 feil og ingen finaleplass, det er surt synest eg to gode løp spolert av dårleg underlag. TEd kom inn til suverent beste tid 2 sekunder framfor den som vant. Kelly skulle og få lov å gå hopp 2 på lørdag, men allerede på dei fire første hindera var ho i golvet to ganger, på hinder 10 sklei ho i oppsatsen og landa rett i hinderet, då takka vi for oss. Det kan vel kanskje vere orsaken til at ho ikkje var interessert i å jobbe i lydighetsringen neste dag, at det gjorde vondt i kroppen. Men alt hell og lykke til dei som gjorde det bra, det var kjekt å sjå på dåke. MAnge gratulasjoner til finske Jenni Lethinen som vann i klasse stor du er suveren, og til JAn Egil som dessverre var uheldig men gjekk kjempegode løp. Inger Elise som kom til finalen godt gjort og til Dorte som med Pytt vann to løp på suverent beste tid..... Heia Bergen. Vel dette er definitivt mitt første og siste mesterskap på eit sånt dekke, den aller viktigaste ingrediensen i agility er hundane så derfor kjem deira sikkerhet framfor ALT................

6 kommentarer:

Therese og Enya sa...

Utrolig dårlig, og synd at de kunne arrangere NM på et så glatt underlag!! God bedring til Kelly!

Men gratulerer så mye med flotte løp! Veldig synd at underlaget skulle ødelegge for dere denne gangen. 2 sekunder bedre tid enn 1.plassen i NM er jammen bra!!

Tony & Zita sa...

Beklagelig at det ikke skal finnes et fornuftig underlag for AG i 2009.Vel gjnnomfør okke som.
Har du foresten rukket å melde deg inn i Norges eneste Lp klubb
Gå inn på
www.lpbergen2.blogspot.com
Hjelp oss å spre det glade budskap til interesserte

Velkommen

Anonym sa...

PS Dommeren var fra Belgia.
Hilsen Inger E

Liv Edel sa...

Forferdelig synd at det skal være sånn. Håper kelly moren blir snart frisk igjen,men tross alt bra at ikke noe er brukket. Kommer dere på lørdag? Hadde vært kjempe kjekt.

Hilde sa...

Uff og uff.....

håper alt står bra til.
Klemmer fra Hilde & Nikki

Dorte sa...

Nytt underlag tror jeg vi bare kan glemme, NKK har ikke peiling. Det er fryktelig synd at man risikerer skade på sine små hvis man deltar i NM.....Men på Varden er det heldigvis gode forhold.....vi sees på trening!