mandag 9. juli 2007

Tur til Lillehammer..........

Velfortjent leikestund etter ferdig lydighetsøkt....
Bonzo klar for klasse 3.

Flinke gutane til mammen...


Så var vi komen heim igjen frå ei lita rundreise. Det eg i allefall kan slå fast er at været har vore aller best heime på Vestlandet. Austpå har det vore mykje regn.

Det har vore ei innhaldsrik helg. Vi reiste bort til Lillehammer ein heil gjeng fra klubben Bodhild og Gunnar med heile familien ,Sissel og Audun, Mette og Aslaug og eg , Bjørnar og Mathias.

Tross været har det vore ei fin helg med mange bra prestajoner i klubben. Det er veldig kjekt å sjå at dei unge jentene i klubben gjer det så bra. Marthe og Kristine hadde nokre kjempeflotte løp, det er ein god prestajon når det er så mange med. Stemner austpå er som regel større enn stemner vestpå.

Vanlegvis er det agility eg konkurerrer i, men denne helga skulle og Ted debutere i lydighet så det vart ekstra spanande. På LAurdagen var det Bonzo som gjorde det aller best han gjekk heilt feilfritt med god tid og fekk siste opprykket sitt til klasse 3, han var tydeleg stolt han gjekk berre og brumma heile dagen og at griseøyrer så det skvatt ( det er nemleg livretten til Bonzo).

Ted gjorde og to gode agilityløp, men på grunne av ein fører som til tider kom litt langt bak på fekk han med seg to pinner i kvart løp, men det begynner å fungere veldig godt no han går optimalt og han har fått ein meir stabil bli. Det gjer at eg får ro over startane mine.

Det er nokre dyktige gutar eg har. Det slår meg faktisk på kvart stemne eg er på at det er eigentleg er fantastisk kor mykje hundane våre kan, kor dei føl det minste vink fra føreren sin og kor dei alltid strekker seg til det ytterste. Det er ei FANTASTISK kjensle å gå ut på der når hunden forserer hinder etter hinder det fortaste dei kan. Det gir meg eit skikkeleg adrenalinkikk.

På søndagen skulle meg og Ted gå lydighet og agility, det som var dumt er at begge delar starta klokka 9. Men i lydighet var det så mange startande i klasse 1 (25) at eg kunne få vere med i 2 fellesdekken, då rakk eg å gå agility hopp først. Ted gjekk eit kjempeløp. Han gjekk ei bane på 145 meter på 24 sek, det er faktisk 6 meter i sek. HAn fekk dermed siste nappet sitt i hopp1 og er klar for klasse 2 hopp. Då er første målet for sesongen oppnådd, Ted er i klasse 2 både i agility og hopp og Bonzo er i klasse 3. DYKTIGE GUTAR....

Så var det å spurte frå agilityringen til lydigetsringen. Den låg faktisk eit lite stykke unna. Vi kom akkurat til andre fellesdekken skulle starte. Det eg kvidde meg mest til var tannvisninga, Ted er ganske usikker på framande, men det gjekk kjempefint. Det var kjemepekjekt å gå, han var utruleg flink både på lineføringa og fri ved foten gjekk han til 9,5 og det er kjempebra.

Øystein Ødegård var dommar han var utruleg flink å veilede. Eg har nemleg aldri gått lydighetskonkurranse. I fellesdekken låg han kjempefint, men eg må nok kvalitetssikre oppsitten min litt bedre. Han fekk litt trekk for din han hadde ein for rask oppsitt. Elles gjekk han kjempebra, det var litt småplukk her og der. Han endte opp med 9 i heilhet. Han fekk 180 poeng og 3 plass av 25 startande, dermed opprykk til klasse 2 i lydiget. Oppfordringa frå Øystein Ødegård var klar ; fortsett med lydighet..... Det skal vi.

Takkar alle for ei fin helg. No blir det ei stund med trening til neste konkurranse.

3 kommentarer:

Mitt hvite hus sa...

Gratulerer Bodil med en innholdrik og prestasjonsrik helg. Gratulerer med opprykkene dine og debuteringen i lydighet med opprykk i kl2.
Du er utrolig dyktig jeg er imponert over hva du klarer å få til.

Gleder oss til å følge deg i fremtiden:=):=)

Klem Kerstin

Anonym sa...

Gratulerer Bodil:=)

Med enstrålende helg på Lillehammer. En innholdrik og prestasjonsrik helg. Grattis med alle opprykkene spesielt med debuteringen i lydighetsringen med opprykk til kl 2 . Er imponert over deg og du fortjener fremgangen.
Gleder oss til å følge med dere i fremtiden.

Kerstin

Marianne sa...

Wow, nå er jeg imponert, Bodil!!!!Opprykk i både agillity og lydighet samme dag, det er det ikke mange som gjør etter deg. Og jeg er helt enig med Øystein, du må fortsette med LP. Gratulerer så mye med flotte resultater og lykke til med videre trening.