onsdag 3. oktober 2007

Glade dagar.........

Dette har eg trent på idag. Få hunden i mellom og på baksida av eit hinder.
Her er min vesle Canis konsulent......som alltid har med smil og gode råd......

Apportering har det vorte mykje øving på siste tida.

Litt klisjeisk overskrift dette, men det er no slik det ein gong kjennest. Vel eg er jo lærar og alle lærarar i Hordaland har haustferie denne veka, heldigt for meg. Eksamen er berre 1 veke unna og det gjer meg mildest talt litt stressa. Eg jobbar i grunn i forhold til litt mange kriterier om dagen. 1. Handling og kommunikasjon i agility.2. Innlæring av øvelsane i klasse 2 og ikkje minst det vikitgaste akkurat no EKSAMEN og BAKLENGSKJEDING....

Heldigvis blir det meir trening enn det blir blogging om dagen, ellers hadde eg lege seriøst dårleg an. Men for å seie det slik så er Ted og Bonzo dei beste treningskompisane ein kan ha så det bruker ikkje vere vanskeleg å setje i gong med ei økt.
I dag har eg trena på delmomneta på stå under marsj i klasse 2. Brå stoppen+ fri ved foten er kjempefin. Har og jobba med delmomentet å springe frivillig ut til apportbukken, eg har jobba lenge med innkomsten og den begynner å bli riktig bra. Jobbar og med framsening til kjegle m stå som eg har kjeda ferdig, der er eg spesielt nøgd med den eksplosive starten han har i frå kjegla og inn til fører. Når ein er tidleg oppe så er det ikkje måte på kva ein rekker på ein dag.
For ei lita tid tilbake fekk eg ein dvd hos min kjære, som Susan Garett har laga, "Success with one jump". Vel det er til no den beste treningsvideoen eg har sett . Den tar for seg det heilt grunnleggjande når det gjeld hundetrening og agility.
Det farlege med å sjå slike dvd ar er at ein nok ein gong oppdagar at ein ikkje har gjort ein slik god jobb med agilityhunden sin som ein burde. Men i staden for å deppe over det, er det berre å gå ut å trene. Alt er trenbart....
Eg forstå i allefall veldig godt kvifor det av og til går gale uta på bana, meg og Ted manglar ein del viktige signal. Bjørnar har no laga ei super agilitybane til meg, dei siste 14 dagane har eg jobba med å setje signal på tre svært viktige atferder i agility, nemleg serpentiner, threadles og push trough. Dette er det mykje av ute i banene og eg vil vite heilt sikkert at min hund forstår meg ute i bana. Med ein slik hund som eg har er SYSTEM absolutt alt. I dag har eg alttå jobba med å få han i mellom hindera og på baksida (sjå teikning over). Eg kjenner at handlinga mi kjem meir og meir på flyt, eg har drive utruleg mykje tørrtrening utan hund, og eg trur heilt sikkert at det er grunnen til at vi no får det så bra til. Eg må først vite kva signal eg skal bruke og korleis eg skal formidle det til hunden på ein tydeleg og forutsigbar måte.
Vel det er berre til å stå på framover så får vi inderleg håpe at det heldt.......

2 kommentarer:

Anonym sa...

LYKKE TIL med eksamen. Du er så flink, så det går nok kjempebra! Eg krysser fingrer, og Sari krysser labber for deg. :D

Marianne sa...

Lykke til med eksamen, Bodil!!!