søndag 11. november 2007

Deby LP 2.....

Tedden er godt fornøyd han.......

Laurdag morgon for meg og Bjørnar og Tedden til Stord for å gå lydnad. Vi hadde med oss Kerstin, Synnøve og Natasha som og skulle gå i klasse 1. Vi har ikkje hatt lange tida på oss sidan eksamen og trene inn programmet, men vi bestemte oss for å hoppe på. Konkurransen foregjekk inne på glatt golv, så eg såg ikkje akkurat fram til alle fartsøvelsane.
Desse poengsummane fekk vi.
1. Fellesdekk : der fekk vi 0 poeng, han reiste seg 10 sekunder før endt tid, han blei liggjande midt mellom ein puddel hann og ein schafer. Vi må berre erkjenne at her må ein strekkje strikken mykje meir for å få tryggheti denne øvelsen. HAr allereie byrja å trene inn flatdekk.
2. Fri v/fot : her fekk han 8 på grunn av at det stod ei kjegle i første venstresvingen, denne snusa han på og dermed fekk vi heilt korrekt trekk for det.
3.Dekk under marsj : her fekk eg og 8 eg var litt nervøs på starten og gjekk før han var klar, dermed vart hunden liggjande litt etter i starten, men neddekken var perfekt, han berre smalt i golvet.
4. Innkalling fra sitt med stå : her fekk han 10, absolutt perfekt. Han hadde faktisk bonn gass på det glatte dekket, og han stoppa perfekt, flinke gutten min.
5. Stå under marsj : her fekk han og 10, fungerte heilt optimalt.
6. Apportering : her fekk han 9,5, han sat ikkje heilt vinkelrett på leggen, han hadde så god fart då han kom inn at han sklei på det glatte golvet.
7. Fritt over hinder med sitt : her fekk han og 10.
8. Fremsending med stå og på plass : her fekk han 9 , han tjuvstarta litt på innkallinga frå kjegla.
9. Avstand : her fekk han og 10.
10. Heilhet : 9,5
Dommaren sa etterpå til meg at ho fekk frysningar på ryggen av hunden min, i positiv fortstand. Det eg er veldig stolt over er at han er godt grunntrent, øvelsane fungerer bortimot optimalt noko som gjer at eg trur at kjedane er gode. Det eg må ta tak til neste konkurranse i februar er å bli kommandert+ fellesdekk der eg må trene på at hunder ved siden av reiser seg utan at han skal bli usikker å reise seg. Men eg må seie at eg er kjempestolt av hunden min. Eg vil og seie at Kerstin og NAtasha tok likegodt og vann klasse 1 , velfortjent og opprykk. Du er kjempedyktig Kerstin....Men no blir det agility framover, lydnaden får vike ei stund, men vi kjem sterkt tilbake...

2 kommentarer:

Mitt hvite hus sa...

Hei Bodil:=)

Du gjorde en flott innsats på Stord i helgen. Det var utrolig flott å se på deg og Ted i ringen. Vi var vel begge inneforstått med at vi hadde trent for lite før denne konkuransen. Tusen takk for flott ord om meg Bodil. Du er også en meget dyktig hundetrener. Neste gang blir det nok full klaff:=)

Anonym sa...

Grattis till fina poäng!