torsdag 22. november 2007

Grunnferdigheter i agility...I to år no har eg jobba intenst både eg og Ted for å bli flinkare i klikkertrening, all treninga begynner å hjelpe og då er det jo ganske kjekt. Der eg har lært aller mest nytt er nok på lydighetsfronten, og det er jo litt interessant. Ted var tiltenkt ein karriere innan agility, men eg finn faktisk ut at det er utruleg kult og ha ein apporterende hund med god bakpartskontroll. Eg har jobba meg gjennom alt frå grunnferdigheter til delmomenter og øvelser og kjeding. Det har vore ein utruleg interessant prosess. Ikkje minst ser eg viktigheten av ein plan og ei god målsetnad. Dei siste vekene har eg jobba med å lage ein utdanningsplan til Ted i agility, i den forbindelse kom eg på at eg skulle lage grunnferdighetsskjema for agility. Så no har eg altså laga meg ei lita bok om korelsi utdannelsesforløpet til ein agility hund kan sjå ut frå grunnferdigheter til begynnende hinderinnlæring og fram til konkurranse.

Det er utruleg mange ting å tenkje på, og alle detaljer teller. Men når du får det til er det verdt all planlegging. Eg har og laga meg eit ferdighetsskjema i agility, det inneheld to ting, ein oppsummering på kva vi er rimeleg gode på og kva vi må leggje oss i selen for verkeleg bli betre på. La meg seie det slik at lista mi blir stadig lengre, det spørs om eg nokon gong blir fornøyd. Men eg har ein flink hund og det er inspirerande, det er heilt utruleg å sjå han gå agility, HAN GIR ABSOLUTT ALT. Difor har eg funne ut at då skulle det berre mangle at ikkje eg verkeleg skulle leggje meg i hardtrening. Vi har begynt å springe om kveldane, god kondisjon er viktig for å yte. Men eg begynner no å få eit system der eg og Ted stadig kommuniserer betre.

Vi satsar på sterkt på 2008 sesongen både i lydighet og agility. Hovudmålet er Vikingskipet på Hamar i november og det er absolutt innanfor rekkevidde., Ted manglar to napp så er det i boks. Vi skal i allfall gå mange fleire stemner enn vi har gjort dette året, det har nesten ikkje blitt nokre. I lydighet håper eg på opprykk til klasse 3 i februar, og så er tanken å starte i klasse 3 på vårt stemne i april. Men først skal vi trene, trene og trene.......

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter intressant. Kan man få se den där grundfärdighetslistan? Håller tummarna för goda tävlingsresultat nästa år.

P.S. Du har väl sett vår nya hemsida?